Sunday, May 19, 2024
HomeСпортДубълът на ЦСКА победи Чавдар (Eтрополе) в мач с пет гола на...

Дубълът на ЦСКА победи Чавдар (Eтрополе) в мач с пет гола на Армията

В мач от 6-ти кръг на ЮЗГ-1 от фаза 2 на първенството на стадион „Българска армия” се срещнаха вторият отбор на ЦСКА и Чавдар(Етрополе). Предвижданията на старши треньора на армейския тим Стамен Белчев, че настройката на младите му възпитаници е да се похвалят с победа, се оказаха реалност. Още в първите минути на мача футболистите на домакините при образцова контраатака по левия фланг, подета от Браян Стефков, последва центриране в наказателното поле на гостите и там Илиан Антонов с крак отклони кълбото в мрежата на вратаря на Чавдар Слави Петров за 1:0. И когато се очакваше отбелязване на второ попадение във вратата на чавдарци, в 35-та минута се случи обратното. Тогава при избиване на насочена топка към наказателното поле на домакините кълбото попадна у Андон Гущеров и опитният голаджия отблизо направи безпомощен вратаря на армейците Алекс Божев за 1:1. Пет минути по-късно отново при неразбирателство на защитата на домакините Андон Гущеров за втори път принуди вратаря им Алекс Божев да вади топката от мрежата си за 1:2. Последва натиск на армейските футболисти, но това не им донесе успех и така при резултат 2:1 за отбора на Чавдар(Етрополе) състезателите от двата тима се оттеглиха на почивка.

Втората част на срещата започна с натиск на армейците. В 55-та минута след центриране отляво на резервата Павел Жабов вратарят на гостите Слави Петров изби кълбото, и в добавката Юлиан Илиев простреля вратаря Слави Петров за 2:2. В 65-та минута след самостоятелен рейд по левия фланг на Павел Жабов, който пробяга с топката около 30 метра, с диагонален шут изпрати топката неспасяемо в далечния ъгъл на противниковия страж Слави Петров за 3:2. Гостите постепенно упражниха териториален превес, като разчитаха най-вече на центрирания повече от статични положения, но защитата на младите армейци играеше стабилно и не допускаше грешки. Това бе и причината възпитаниците на Стамен Белчев да се поздравят с победа и спечелване на три точки в този двубой.

Тази среща бе ръководена на ниво от главния съдия Антонио Антон с асистенти Васил Байрактарски и Мартин Мирчев.

„Тази победа беше повече от нужна за нашия отбор след като в последните мачове играхме добре, но достигахме до равенства. В интерес на истината вратарят Алекс Божев се представи на ниво. Като цяло и късметът беше на наша страна. Футболистите, на които гласувах доверие, се раздадоха докрай. Трябва да се има в предвид, че в нашия отбор играят момчета от 17 до 19-годишна възраст. Следващият ни мач ще бъде в събота на стадион „Бончук” срещу лидера в таблицата Марек, сподели Стамен Белчев – старши треньор на ЦСКА ІІ София.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular