Friday, May 17, 2024
HomeСпортДубълът на ЦСКА си тръгна с три точки от Кюстендил

Дубълът на ЦСКА си тръгна с три точки от Кюстендил

На стадион „Осогово” в мач от 16-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на ФК Кюстендил и дублиращия отбор на ЦСКА (София). Отборът на гостите до момента заема второ място във временното касиране на групата и наставникът на тима Стамен Белчев сподели преди срещата, че тръгват за пълен успех, макар и като гости.

Срещата бе поверена съвсем правилно на намиращите се в списъка на ръководещи срещи в Ефбет лига Георги Иванов и Костадин Таночвеч и силно прогресиращия асистент съдия в Трета лига Йордан Гошев.

Мачът започна с по-добра игра на възпитаниците на Стамен Белчев, които владееха повече топката на терена. В 12-а минута Марио Евтимов от домакините се възползва от неразбирателство в отбраната на армейския тим и изпрати топката в мрежата на Ивайло Неделчев за 1:0. Това послужи като сигнал за отбора на гостите, които заиграха на по-високи обороти, което даде своя положителен резултат. В 20-а минута Георги Димитров насочи топката към свободния Георги Чорбаджийски в наказателното поле на домакините и последният изпрати топката в мрежата на Александър Михайлов за 1:1. До края на полувремето не се стигна до отбелязване на гол и двата отбора се прибраха на почивка при равен резултат 1:1.

През второто полувреме по-активният отбор на терена бе този на армейците. Те продължиха да атакуват по фланговете и да търсят повече победата, но успяха да я постигнат една в 87-ма минута. Тогава след бърза контраатака на гостите Илиян Антонов насочи топката като по конец към Александър Кожухаров, който направи безпомощен вратаря на домакините Александър Михайлов за 1:2. До края на срещата армейският тим търсеше отбелязване на нов гол, но това не се  случи и главният съдия Георги Иванов даде последен сигнал при резултат 2:1 за дублиращия отбор на ЦСКА (София).

С тази победа армейският тим остава на второ място с 24 точки, 6 по-малко от лидера Миньор(Перник), а отборът на ФК Кюстендил е 7-ми с 26 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular