Thursday, May 2, 2024
HomeСпортСептември (Симитли) направи нулево равенство с Витоша

Септември (Симитли) направи нулево равенство с Витоша

На стадион „Арена Симитли” в мач от 16-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на Септември(Симитли) и Витоша (Бистрица). Преди срещата старши треньорът на гостите Кристиян Узунов сподели, че тръгват за Симитли с настройка за успех, макар и частичен, който в момента им е крайно необходим, защото в момента се намират над чертата на изпадащите.

Този мач беше важен и за отбора на домакините, които в момента заемат 13-о място, което не отговаря на истинския потенциал на наличните футболисти.

През първата част на срещата Георги Амзин от отбора на гостите изскочи на два пъти в удобни позиции за стрелба срещу вратаря на Септември Иван Топалов. В първия случай той видя излезлия напред страж на домакините и опита да го прехвърли, но топката излезе на сантиметри встрани от вратата на Иван Топалов. Във втория случай след центриране от корнер в наказателното поле на домакините Амзин с глава не успя да изненада вратаря Топалов.

През втората част на срещата играта на терена стана още по-оживена и разнообразна, търсеше се начин за отбелязване на гол, но това така и не се случваше. В 62-ра минута резервата Любомир Сарафски след атака по левия фланг насочи кълбото към Антонио Валериев, но последният отблизо не успя да простреля стража на Септември. В 75-а минута след атака по левия фланг на гостите Георги Амзин насочи топката към Филип Христов и  топката мигновено бе изпратена във вратата на Иван Топалов. Главният съдия Кристина Георгиева съвсем справедливо отмени попадението, защото преди това футболистът на гостите отклони топката с ръка.

След мача старши треньорът на гостите Кристиян Узунов не бе доволен от равенството и сподели: „Спечелихме една, вместо три точки, на база играта, която показахме в срещата. Все пак тази точка е ценна, защото е спечелена срещу един добър отбор на негостоприемния терен в град Симитли”.

След този мач отборът на Септември е на 13-о място с 19 точки, а Витоша (Бистрица) – на 15-о с 15 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular