Friday, May 17, 2024
HomeАктуално от днес(ОБНОВЕНО) Тежко ПТП край дупнишкото село Крайници!

(ОБНОВЕНО) Тежко ПТП край дупнишкото село Крайници!

Мъж е с опасност за живота след опит да избегне удар с новозеландска велосипедистка

36-годишен дупничанин е с опасност за живота след тежък пътен инцидент край дупнишкото село Крайници. Мъжът е приет  с множество травми в частната болница МБАЛ “Св.Иван Рилски 2003”.

Катастрофата между микробус и лекотоварен автомобил стана в късния следобед в четвъртък, на метри от разклона за село Крайници. В опит да избегне удар с велосипедистка, гражданка на Нова Зеландия, шофьорът на микробуса, пътуващ по пътя Дупница- Самоков навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в движещия се насреща лекотоварен автомобил.

При сблъсъка новозеландската туристка, която се е движела с велосипед и прикачено ремарке, не е пострадала.

С тежки травми и с опасност за живота в болница е 36-годишният шофьор на микробуса. Дупничанинът е приет в лечебното заведение с множество фрактури и вътрешни наранявания.

По първоначална информация, мъжът е с двустранно счупени ребра, руптура на слезка, травма на черен дроб и течност в областта на гръдния кош и сърцето. По преценка на медицинските специалисти е необходима спешна оперативна намеса.

Всички останали участници в пътния инцидент са прегледани и освободени.

Говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табака съобщи, че на водача на микробуса е взета кръв за анализ за употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът на шофьора на лекототоварния автомобил е отрицателен.

Движението по пътя Дупница -Самоков, в района на инцидента бе временно ограничено в едната лента. Трафикът се регулираше от пътни полицаи. Въведен бе обходен маршрут.

По-рано в четвъртък движението при км 77 на автомагистрала “Струма”, в област Кюстендил, в посока София също беше затруднено и се осъществяваше в активната лента поради катастрофа.

При инцидента в района на село Мурсалево се е обърнал товарен автомобил, превозващ строителни материали. Пострадали и настанени в здравно заведение са шофьорът на автомобила и 14-годишното му дете, което е било в камиона. Двамата са със съмнение за комоцио, без опасност за живота, съобщиха още от полицията.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular