Thursday, May 2, 2024
HomeСкоростиБронирана Alfa Romeo Tonale ще служи на полицията

Бронирана Alfa Romeo Tonale ще служи на полицията

Alfa Romeo продължава съвместната си работа с италианската полиция и сега компанията обяви нова сделка с властите, която се изразява в доставката на 400 кросоувъра Tonale. Най-малкият SUV на италианците ще служи на местната полиция, като първите бройки вече бяха доставени.

Полицията получава 1.5-литров бензинов двигател със 163 конски сили и автоматичната трансмисия. Всички кросоувъри са оцветени в син цвят с червени ленти и бял таван върху който са монтирани и допълнителни светлини. От компанията казват, че кросоувъра е получил и частична бронировка, която да предпазва служителите на реда при екстремни ситуации.

Интериорът е преработен, за да е в удобство на полицаите и има отделно място за бронежилетки и други полицейски „инструменти“. В задната част е обособено място на което да се возят затворници. Италианската полиция и Alfa Romeo могат да се похвалят с над 50-годишно партньорство, което позволява на местните власти да разчитат на последните модели на Alfa, включително и леки автомобили Giulia./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular