Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаДупничани гласуваха за по-добър живот: Искаме работа за младите и достойни старини...

Дупничани гласуваха за по-добър живот: Искаме работа за младите и достойни старини за пенсионерите

Здравеопазването ни е под всякаква критика, държавата е в колапс, категорични са избиратели

Единение, по-добро здравеопазване и образование, по-добри доходи, които да осигурят достоен живот, спокойствие, сигурност. Това заявиха, че искат избиратели в Дупница, които анкетирахме, след като гласуваха за народни представители и президент.
От какво най-вече имат нужда българите, попитахме дупничани, упражнили правото си на вот, в Спортната зала и ПГ „Акад. С. П. Корольов” (Механото).
„Като ги слушам, всички обещават, но в крайна сметка избираме винаги и все неподходящи. Държавата има нужда от единение, от съгласие. Да не сме толкова злобни, да не сме толкова противоречиви. Политиците трябва да обединяват народа”, каза пенсионерката Валентина Моравска.
„От много неща има нужда България. Всичко е зле, всичко куца. Има нужда от здравна реформа, от учебна реформа. Здравеопазването е под всякаква критика. В училищата се учат много неща, които не са нужни, а не това, което трябва. Аз не видях нито един от кандидатите – за депутати и т.н., да каже нещо конкретно. Не видях програма. Никой не излезе с никаква програма – да видим какво ще правят, как ще го правят. Казват, ще увеличим пенсиите със 120 лева. Как? Откъде ще дойдат тия пари?! Просто една стихия, обещаваме стихийно. Ама стига с тия обещания. Дайте конкретно – това ще направим, така ще го направим. Гласувах с някаква надежда”, посочи Снежана Димитрова, бивша служителка в БДЖ, сега пенсионер.
„Държавата има нужда от хора, които разбират да я управляват и ръководят. Гласувах за това да бъде най-добре за пенсионерите и за младите да има работа. Всеки е дал своя вот, да се надяваме избраните да бъдат разумни”, каза Марияна.
„За промяната към по-добро гласувах – кой както го разбира, така. Бедността, липсата на добро здравеопазване, липсата на добро образование, всичко това е… Как възпитаваме днешните деца? Всичко това трябва да се промени – кой както иска, така да го разбира”, каза Анета Попова – бивша учителка, сега пенсионер.
„България е в колапс – здравен, икономически, какъвто щете. Над 30 години не ни стигнаха да си нормализираме държавата. Гласувах за по-малкото зло, надявам се. А от какво има нужда българинът – от това, което се нуждае всеки нормален човек. Имаме нужда от по-добра медицина, ние умираме, нали виждате какво се случва, нацията ни се топи, изчезваме”, каза Георги Трифонов.
„Гласувах с надежда за по-добро. Надявам се най-сетне да видим светлина в тунела…”, лаконичен бе Станислав Николов.
”Българите имат нужда от компетентни, некорумпирани управници, които да мислят и за народа, не само за собствения си джоб и благоденствие. Имат нужда от по-достоен живот. Сега младите ги няма, възрастните мизерстват с по 300 лв. пенсия. Как се живее с 300 лв.? При тия цени на ток, хранителни стоки, лекарства. Какво повече да говоря”, каза Иванка Колева

RELATED ARTICLES

Most Popular