Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаДупничани „лепнаха” прякор на кмета си! Нарекоха го Първан Колчев

Дупничани „лепнаха” прякор на кмета си! Нарекоха го Първан Колчев

Дни преди Денят на шегата 1 април, градският фолклор в Дупница бележи разцвет. Местните политики и действията на кмета дадоха поводи за появата на десетки скечове, видеа, колажи и вицове в социалните мрежи.

Роди се и нова фуйсбук група, наречена с цветущото име „Данго Първаний – Императорът На Дупница”. В нея местни шегобийци публикуват различни материали, в които с голяма доза ирония и сарказъм коментират както дейността на общинската администрация, така и методите на управление на  новия стар кмет на Община Дупница.

Последните публикации поставят акцент върху многократните стъпки на общинарите по монтирането и демонтирането на колчета около сградата на Районно управление – Дупница.

Още преди да се върне от посещението си в Брюксел, управленецът вече се беше сдобил с нова фамилия и веселия прякор Първан Колчев.

Последната публикация в групата прави иронично обобщение на чутото по време на последния брифинг на кмета, като се дава и предсказание за бъдещето на общината през следващото столетие.

„2173 година. Дупница чества 150-годишен юбилей от идването на Първан Колчев на власт. Самият Колчев е поостарял, изглежда леко уморен, но винаги живва, когато застане пред камерите на местните медии и уверено обяснява, че е направил много за града. Ето, почти е изчистена фасадата на общината и в целия град са изградени автобусни спирки през 10 метра. Всички улици са оградени с колчета. Дори вече щеше да е оградена цялата община с колчета, ако не беше лошото наследство от Чимев. Да, Чимев отдавна е покойник, но наследството му е живо, дори през 2173 г.

Всички автомобили на които от двигателите им тече масло са глобени и спрени от движение, както кмета се беше заканил през далечната 2024 г. През 2173 г. в Дупница се карат автомобили произведени само 2173 г. на които не им тече масло от двигателя.

Тържествата по случай 150-те години чудна власт се провеждат пред единственото дърво в градската градина. То е единственото останало и в цяла Дупница и затова е известно като Дървото. Пред него пиара на община Дупница – А.Б. изнася юбилеен рецитал. Мургави гласоподаватели от кв. Каваклия тържествено ръкопляскат.

2173 г. е паметна за Дупница.

Завършен е проектът за изграждане на паркинг в двора на черквата “Свети Георги”.

С голям успех продължават ежегодните конкурси за “Мис колче”. Титлата „Мис Колче 2173” става притежание на Цола Драгойчева Драгойчева, която е правнучка на лельобабата на Първан Колчев по бащина линия.

През 2173 г. комунизмът в Дупница окончателно е победил.

Народът добрува.”

Минути след отрязването на бора пред сградата на кметството будни дупничани предложиха още един прякор. Те смятат, че на управленеца ще му приляга добре и прякора Голям Сечко.

Така в поредицата от местни фолклорни творения се нареждат Червеният Комбоец, Общинарят с клещите, Пощурелият ветеринар, Новият градски шериф и ред други.

Дупничани са убедени, че действията им ще бъдат посрещнати с хумор от кметския екип, който също ще се постарае да  посрещне подобаващо предстоящия празник на шегата 1 април.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular