Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкият съд постанови година затвор за надрусан шофьор

Дупнишкият съд постанови година затвор за надрусан шофьор

Отнеха и колата му

Районен съд – Дупница наложи наказание “лишаване от свобода“ на водач на моторно превозно средство управлявал го след употреба на наркотични вещества. Общото наказание е за срок от 1 година. Мъжът се призна за виновен в повторно управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. Съдът отнема в полза на държавата лекия автомобил, послужил за престъплението, който е собственост на обвиняемия.

35-годишният мъж от Община Перник се признава за виновен в това, че на лятото на 2023 година в град Дупница по ул. “Самоковско шосе“ е управлявал лек автомобил след употреба на метамфетамин (МЕТ), установен по надлежния ред с техническо средство “Дрегер Драг Тест 5000“ и деянието е извършено повторно, след като е бил осъден за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества, със споразумение от 2021 година от Районен сък – Разлог.

Подсъдимият ще изтърпи наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца при първоначален “общ“ режим, както и наказание ,,Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година.  Определението е окончателно. Съдът привежда в изпълнение и наказанието ,,Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, наложено на перничанина по другото дело.

Районен съд – Дупница служебно и на основание чл. 343б, ал. 5 от НК, с оглед събраните доказателства за собствеността на процесното МПС доколкото е собственост на подсъдимия, определи то да бъде отнето в полза на държавата. Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular