Thursday, May 2, 2024
HomeОбществоЛЮБОПИТНОУкраинка стана новата Мис Япония

Украинка стана новата Мис Япония

“Имаше расови предразсъдъци и бариери, и беше трудно да бъдеш възприета като японка”, това каза на безупречен японски език просълзената Каролина Шино, след като в понеделник беше коронясана за Мис Япония, съобщи Би Би Си.

Моделът, родена в Украйна преди 26 години, се преселва в Япония на 5-годишна възраст и израства в Нагоя.

Тя е първият натурализиран японски гражданин, който печели конкурса, но победата ѝ отново разпали дебата за това какво означава да си японец. Докато някои признаха победата ѝ като “отражение на днешното време”, други заявиха, че тя не изглежда така, както трябва да изглежда Мис Япония.

Преди почти 10 години Ариана Миямото беше избрана за Мис Япония като първия човек с родители от различни раси, което също предизвика полемика по онова време.

Ай Вада, организатор на конкурса “Мис Япония”, сподели, че конкурсът “ни даде възможност да преосмислим какво е японската красота” – “Убедена съм в едно – японската красота не е във външния вид, в кръвта, а съществува дълбоко в сърцето ни”.

Когато короната беше поставена на главата ѝ и тя беше официално обявена за Мис Япония, Каролина заяви, че е “осъществила една мечта”. “Признанието, че съм японка, ме изпълва с благодарност.”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular