Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаДупнишки тенисист с дебют в Трета Бундеслига

Дупнишки тенисист с дебют в Трета Бундеслига

16-годишният Стефан Димитров направи своя дебют в Германската Трета Бундеслига по тенис на маса, за отбора на TCC Altena. Заедно със съотборника си в “Марек-Дигеста” (Дупница) – Йоан Величков, стартираха втория полусезон с победа и загуба. В първия мач победиха тима на Füchse Berlin с 6:1, а във втория допуснаха загуба с 1:6 от Velbert II.

Йоан, който играе за трета година в отбора на TCC Altena, продължава с успешното си представяне и трупа победа, след победа.

Стефан направи своя дебют на сингън, като допусна драматична загуба от Ларс Хиелшер (треньор на германския национален отбор за младежи) с 2:3 гейма и 10:12 точки. Той се включи и много успешно за втория отбор на TCC Altena в Осма лига и записа чисти 8 победи.

“Умела, мощна игра! Стефан Димитров накара Ларс Хиелшер, да бъде много близо до загуба, но успя да победи 16-годишния талант” “Стефан показа какъв потенциал има!” Това са само част от похвалите, които Стефан получи, след първото си участие в Германия. Между двата мача, Йоан и Стефан бяха 5 дни на подготвителен лагер в Дюселдорф.

От ръководството на СКТМ “Марек-Дигеста” поздравяват състезателите си и изказват благодарности към Теодор Йорданов, който е треньор и състезател в TCC Altena дълги години, за това че повярва в таланта на момчетата и им даде шанс за реализация в Германия.

RELATED ARTICLES

Most Popular