Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилДухов оркестър вместо фойерверки за Нова година в Кюстендил

Духов оркестър вместо фойерверки за Нова година в Кюстендил

В празничната програма са вклюбени томбола, концерт на певицата Елита и подаръци за всички

Няма да има фойерверки в Кюстендил за Нова година, съобщи по време на заседанието на Общинския съвет в града кметът на Общината Петър Паунов.
Решението е в резултат на призива на фондация “Четири лапи”, които обявиха кампания против фойерверките в защита на животните – “Красивото за нас е ужасяващо за тях. Нова година за хората. Нов стрес за животните. Посрещни празниците без фойерверки”.
“Знаете, че ние не разполагаме с бюджет за новогодишна заря. Дарители дават суми за фойерверки, а сега те ще преценят за какво да отидат средствата. На 31 декември на площад “Велбъжд”, с духовия оркестър, ще можем да се поздравим за успешна Нова година”, каза Паунов.
От общинския отдел “Култура и духовно развитие” посочиха, че Общината организира музикална програма на площад “Велбъжд”, с която всички жители и гости на града ще могат да посрещнат заедно новата 2022 година.
Още в 00:00 часа на 1 януари в центъра на Кюстендил ще започне Дунавско хоро. Освен изпълненията на Общинския духов оркестър, гостите на празника ще се насладят и на песните на младата кюстендилска изпълнителка Елита, с които ще бъдат отпразнувани първите часове на Новата година. Всеки присъстващ ще получи подарък. Ще има и празнична томбола с много награди, осигурени от община Кюстендил и местното Сдружение по туризъм.

RELATED ARTICLES

Most Popular