Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПетричД-р Венета Петкова от Петрич има нужда от средства в борбата й...

Д-р Венета Петкова от Петрич има нужда от средства в борбата й с меланом

Боби Янков и ФК „Яворница” се включват в благотворителната кампания

 

Личният лекар от Петрич д-р Венета Петкова се нуждае от помощ. От месец юни тя се бори с меланом и на първо време са й необходими 10 000 евро за диагностични изследвания. След като те се напарвят, ще й бъде назначено бъдещо лечение, което приблизително ще струва около 60-70 000 лв. „В ситуацията, случваща се в момента, лекарите са хората на първа линия още от самото начало на епидемията. Те са едни от най-големите герои на 2020-а. Един от тези герои има нужда от нашата помощ”, казаха организаторите на благотворителната кампания.

Д-р Петкова е председател на Асоциацията за лица с умствени затруднения, специалист по детски болести. От години се грижи в Петрич и селата Самуилово, Габрене и Яворница.

Воденият от Боби Янков футболен отбор „Яворница” също се включва в кампанията. „Един от принципите, които следваме още от самото начало на създаването на отбора, е да бъдем клуб за пример. Затова решихме да подкрепим една благотворителна инициатива за д-р Венета Петкова, която всички ние познаваме.  За целта ръководството и футболистите ще съберем определена сума. Призоваваме и всички наши фенове, които имат възможност, също да помогнат. Събраната сума ще предадем от името на клуба и феновете. Имаме идеи за организирането на благотворителни инициативи в нейна подкрепа, ако извънредното положение в страната го позволи”, заяви Боби Янков.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular