Sunday, May 19, 2024
HomeСпорт„Ураган” отнесе „Вихър” с 4 гола

„Ураган” отнесе „Вихър” с 4 гола

4 от планираните 6 мача в областна група “Струма-2”

 

4 вместо 6 мача се изиграха на терените на община Петрич за първенството на областна група “Струма-2”.

На стадиона в Михнево отборът на местния “Ураган”, воден от капитана си Александър Тилев, победи в съседското дерби “Вихър” /Кавракирово/ с 4:1. Головете за отбора на домакините отбелязаха Васил Стоев – два, и по един Димитър Масларов от дузпа и Александър Тилев, който обра овациите с изключително красивото си попадение. „Във възход сме. Момчетата тренират с настроение и дават всичко от себе си по време на мачовете. Надиграхме отбора на “Вихър” /Кавракирово/. Успяхме да спечелим най-старото съседско дерби, което е добър атестат за сегашния ни отбор”, сподели капитанът на “Ураган” Александър Тилев.

В Яворница новакът в групата – едноименният тим, надигра тотално отбора на “Огражденец” /Кърналово/, но го победи само с 4:1. Головете за победителите вкараха Илия Ризов /два/ и по един Илия Петров и Боби Яков. Последният отбеляза рядко красив гол, изпращайки топката с директен обстрел от 37-38 метра в горния десен ъгъл на вратата на противника. „Трета поредна победа за нашия отбор. Правим всичко възможно, за да спечелим шампионската титла в това първенство. Стягаме се за нова победа в неделя срещу отбора на “Вихър” в Кавракирово”, сподели Боби Яков.

В село Беласица се срещнаха отборите на местния “Беласица-08” и “Огражден 1955” от с. Първомай. Опитите за постигане на нещо от страна на футболистите на домакините се оказаха неуспешни, защото срещу тях беше на терена един добър отбор, изграден от добри футболисти, някои от които преминали през отбора на “Беласица” /Петрич/, ръководени от треньора си Кирил Атанасов, който извежда отбора за победа, независимо къде играе. Гостите победиха с 3:1, като головете бяха реализирани от Динчо Георгиев /два/ и един Кристиян Стоилов. Независимо от победата наставникът на тима от Първомай дава средна оценка за играта на неговите възпитаници, като е доволен само от това, че продължават да са отбор без загуба и кандидат за атакуване на първото място.

На стадиона в Кърналово футболистите на “Светкавица” /Митиново/ изиграха поредния си слаб мач и завършиха наравно срещу последния в таблицата отбор на “Стрела” /Петрич/. Попадението за “Светкавица” отбеляза Георги Кокалков, а за “Стрела” – известният не само в Петрич, но и в страната, и в Гърция ексмладежки национал Щерю Димитров-Ромарио, който с красива странична ножица напомни за попаденията на Роналдо.

Два мача завършиха със служебни резултати поради нередовни състезатели и неявяване на противника, а именно – в Самуилово – “Калабак” – “Локомотив” /Генерал Тодоров/ – 3:0, и в Марикостиново – “Струма” – “Граничар” /Кулата/ – 3:0.

RELATED ARTICLES

Most Popular