Sunday, May 19, 2024
HomeСпортЕмил Незиров играл с едно око в полуфинала на световното по самбо

Емил Незиров играл с едно око в полуфинала на световното по самбо

Емил Незиров, който завоюва бронзов медал за България на световното първенство по самбо в Киргизстан, е играл с едно око в полуфинала срещу бъдещия шампион ТариелАбасов от Израел.

Роденият в Кочан, Гоцеделчевско, Незиров извоюва отличието в категория до 71 кг. в бойното самбо на шампионата в Бишкек. Незиров буквално прегази Айдан Джонсън (Нова Зеландия) и Брет Пасторе (САЩ), преди да отстъпи пред Абасов.

“Всички отиваме на световно първенство за първото място. Нещата при мен се стекоха лошо – в четвъртфинала, победа в който и класиране на полуфинал гарантират медал в бойното самбо, преди последната атака американецът ми бръкна много лошо в окото. Така на полуфинала дефакто бях само с едно око. До голяма степен това си изигра лоша шега. Смятам, че при други обстоятелства имах сили да се преборя и да стигна до финала, а дори и до световната титла. Защото със състезателя от Израел, който стана световен шампион, играхме и на европейското първенство и смятам, че мога да го бия. Но нямаше как да се разгърна в тази ситуация”, каза Незиров пред “24 часа”.

“Все пак спечелих медал от световно първенство – доволен съм. Но ще съм най-доволен, ако някога стана световен шампион”, каза още той. На въпрос кога смята да го постигне, отвърна: “Догодина в Египет.”

RELATED ARTICLES

Most Popular