Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСанданскиЖена лежала в болница, без да знае

Жена лежала в болница, без да знае

Как Диана от Видин се оказа с шипове, установени в Сандански и лекувани във Варна

Да бъдеш хоспитализиран без да разбереш. Това се е случило на жена от Видин, която при случайна онлайн проверка на здравното си досие, установява, че преди време в Сандански ѝ е била поставена диагноза, каквато няма. А във Варна, заради същия проблем, лежала дори в болница, съобщава Нова тв.

Дияна Ангелова е майка на две деца, в очакване на трето. През живота си е постъпвала в болница само за да ги роди. Когато наскоро решава да провери електронното си пациентско досие в системата на Здравната каса, се натъква на информация за хоспитализация отпреди две години, каквато твърди, че никога не е осъществявала. Заради диагноза, каквато също никога не ѝ е поставяна.

Според информацията, хоспитализацията на Дияна от Видин, е назначена от д-р Янкова от Медицински център „Панорама” в Сандански, а извършена в Специализирана болница за рехабилитация – Варна, към която я насочват именно те. Разходите за всичко това, са покрити от Здравната каса.

И от двете лечебни заведения отказаха коментар.

Това е документна измама по Наказателния кодекс. И, за съжаление, всеки от нас може да стане жертва на подобна, коментира адвокат Петрова.

От НЗОК ще направят проверка по случая.

RELATED ARTICLES

Most Popular