Monday, May 13, 2024
HomeРегионРазлогНорбеков се завръща в Белица, води 120 последователи 

Норбеков се завръща в Белица, води 120 последователи 

На 14 юли в общината ще посрещнат тържествено световноизвестния писател и активист на алтернативна медицина

Международния поход с Мирзакарим Норбеков пристига на 14 юли 2023 г.(петък) в Белица, съобщиха от кабинета на кмета Радослав Ревански.

В 16,30 ч. групата от 120 човека ще бъде посрещната по най-тържествен начин в центъра на града. В историческия музей гостите ще се запознаят с историята, бита и традициите на общината.

„За никого не е тайна, че България е едно от най-високоенергийните места в света. Именно това е една от причините поради, които нашите преподаватели са влюбени в нея и тя се е превърнала в техен дом или я посещават често“, категоричен е Норбеков.

Това ще бъде второ посещение в района на световно известния узбекски писател, активист за използване на алтернативна медицина.

През 2018 г. Мирзакарим Норбеков посети община Белица и конкретно селата Бабяк и Орцево. Тогава 90 човека от Узбекистан, Русия, Турция, България, Румъния, Австрия, Япония бяха на преход в Югозападна България. По маршрута с. Орцево – „Бабяшка чука“ групата имаше възможност да се докосне до магнетичната природа на Западни Родопи и до местния бит и култура на жителите на двете белишки села.

Походът на Норбеков потегли на 9 юли. Снимка – фейсбук

Международният поход на Норбеков започна на 9 юли и ще продължи до 18-и, а повод за него е 20-годишнината от създаването на неговата система за самовъзстановяване.

Кой е Мирзакарим Норбеков?

Мирзакарим Норбеков е писател и активист на алтернативна медицина. Роден е на 17 ноември 1957 г. в СССР. Той е основател и президент на Института на Норбеков.

Днес М.С.Норбеков е учен-изследовател, доктор по психология и педагогика, действителен член на руски и чуждестранни академии, автор на много патентовани научни изобретения и открития, художник, композитор, писател, артист, спортист, треньор, с черен колан по карате.Автор на бестселъри, които стават истински пътеводители в духовните дебри на съвременния свят.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular