Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионБлагоевградЗамесиха Байкушев във фалшива новина, свързана с Нотариуса

Замесиха Байкушев във фалшива новина, свързана с Нотариуса

Община Благоевград с нова страница във Фейсбук

 

Името на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев е било замесено във фалшива новина, свързана с Мартин Божанов “Нотариуса“, става ясно от профила на градоначалника в социалната мрежа Facebook.
В своя публикация той пише, че в редица медии е бил публикуван материал, в който се твърди, че е заснет лично от Мартин Божанов “Нотариуса” да пие кафе от 100 лв. в неговото лично кафене и приятелски да му се усмихва. Публикувано е и самото видео, за което се твърди, че е заснето от Божанов.
Нищо от написаното не е вярно, твърди кметът Байкушев и представя следните факти:
“1. Видеото е заснето през 2019 г. По това време собственик на кафенето е Станислав Бачев от Благоевград, който го оперира чрез фирма Еспресо Култура ЕООД. Бачев продава бизнеса на Божанов цели три години по-късно като му продава фирмата. Сделката е вписана в търговския регистър през юни 2022 г.
2. Авторът на видеото не е Мартин Божанов, а Борис Секулски – също от Благоевград.
3. Не крия, че обичам добро еспресо, но никога не ми е минавало през ума да пия кафе за 100 лв.
Поне едно стана ясно – явно не могат да се намерят истински компромати за мен“, допълва кметът на Община Благоевград Методи Байкушев.

Нова официална страница във фейсбук създаде Община Благоевград. Това се случи след като в неделя вечерта бяха отнети администраторските права на служителите на администрацията върху досега действащата страница в социалната мрежа.

Стана ясно, че ползваната досега страница е създадена от частни лица и е предоставена на екскмета за ползване.

Новата официална страница на Община Благоевград ще бъде верифицирана, а пълен контрол над нея ще има дирекция „Информационно обслужване“.

Още в неделната вечер стана ясно, че има проблем със страницата, която бе хакната. В нея за кратко се появи споделен линк към статия, в която се твърди, че кметът Методи Байкушев е имал връзка с Мартин Божанов – Нотариуса.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular