Monday, May 20, 2024
HomeРегионПетричЗапочва ремонт на пътя за хижа „Беласица“

Започва ремонт на пътя за хижа „Беласица“

Избран е изпълнител на поръчката за неотложните аварийно -възстановителни и укрепителни дейности на пътя от град Петрич до хижа „Беласица“. Това е фирмата „Монолит – 21 Андонов и Захов“ ООД, която единствена е подала документи за участие в обществената поръчка, съобщиха от общинската управа.
След бедствието в общината през месец декември по пътя за хижа „Беласица“ се образуваха осем опасни свлачища на земни маси и скали, които го правят опасен за ползване. При първоначалната проверка за състоянието на пътя от гр. Петрич за х. „Беласица“ е установено, че освен свлачища, има пропадане на места, както и разрушена пътна настилка. На място в началото на годината бяха и представители на Междуведомствената комисия към МС, които също направиха оглед, а Община Петрич изпълни всички зададени изисквания по подготовка на документацията и опис на пораженията. Беше одобрено частично искането за необходимата финансова помощ за преодоляване на последиците и възстановяване на поразената инфраструктура.
Така ще започнат ремонтни дейности на пътя за хижа „Беласица“, които ще се извършат с отпуснатите целево от Междуведомствената комисия към Министерски съвет средства в размер на 600 000 лева.
Това са около половината от общо необходимите средства за цялостно завършване на компрометираните участъци по този планински път.
RELATED ARTICLES

Most Popular