Monday, May 20, 2024
HomeРегионКюстендилЗапочва уикенд програмата на "Кюстендилско лято"

Започва уикенд програмата на “Кюстендилско лято”

Започва уикенд програмата на “Кюстендилско лято”, съобщиха от общинския отдел “Култура и духовно развитие”. За летните културни празници през 2022 година са подготвени десет концерта и пет кино-прожекции. Програмата започва на 29 юли и продължава до края на месец август.

Всеки петък Община Кюстендил организира концерти на Арката на площад “Велбъжд”, чието начало е в 20:30 часа. Ще гостуват едни от най-обичаните български групи – “Остава” за първи път ще бъдат в Кюстендил с концерт, включен в националното им турне “30 години Остава”, а “Керана и космонавтите” пристигат от Пловдив за своите кюстендилски почитатели. Група “P.I.F.” ще представи приказния си спектакъл, посветен на бившия фронтмен на групата Димо. “Бай рок” е заглавието на най-новия проект на Филип Аврамов и група “Джинджифил”, които ще свирят заедно с Калин Вельов на кюстендилска сцена. В последния петък Професионален духов оркестър-Кюстендил ще зарадва своите почитатели със самостоятелен концерт.

Всяка събота от 20:30 часа, на сцена “Базиликата” в парк Хисарлъка, кюстендилци и гостите на града ще могат да се наслаждават на музикални изпълнения. Програмата започва с концертите на кюстендилеца Кристиян Янкулов и младия изпълнител Кирил Хаджиев, по-известен като Тино. Ще звучат джазовите изпълнения на Ginger Groove, а музикалният проект “Пътят на Пилигрима” ще доведе на сцената Деница Серафим, Асен Маринов и още много талантливи музиканти. На 27 август програмата ще завърши с концерт на най-новия струнен квартет на българската музикална сцена – Струнен квартет “Пипков”.

Лятното кино в Кюстендил тази година се пренася на хълма “Хисарлъка”. Прожекциите започват в 21:30 часа, веднага след концертните изпълнения. В общо пет съботни вечери през юли и август ще бъде предложена уникална селекция от късометражни филми, предоставени от “Кинематограф Медия”. В програмата са предвидени и занимания и игри за деца, в събота от 18:30 до 20:30 часа, в парк “Хисарлъка”.

Уикенд програмата “Кюстендилско лято” е част от летните културни празници на Община Кюстендил, а събитията са безплатни, уточниха от общинския отдел.

RELATED ARTICLES

Most Popular