Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаЗелена класна стая, Център по роботика и още 10 проекта се борят...

Зелена класна стая, Център по роботика и още 10 проекта се борят за 3000 лв. в Дупница

Днес класират проектите за финансиране от Фонда за подкрепа на местни инициативи

На 7 юли ще бъдат класирани проектите, които ще получат финансиране от Фонда за подкрепа на местни инициативи в Дупница. „В сряда комисията ще определи проектите, които печелят финансиране, и след това ще ги обявим. Това трябваше да се случи на 28 юни, но закъсняхме заради здравословен проблем на един от общинските служители в комисията”, съобщи председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, чиято е инициативата за създаването на фонда.

В община Дупница са подадени 12 заявления за отпускане на средства. Повечето от тях са за проекти за облагородяване на околоблокови пространства. Внесени са заявления за облагородяване около блоковете 2, 76 и 77 в жк „Бистрица”, в комплекс „Света Богородица”, бл. 21 в кв. „Южен”, както и на още едно околоблоково пространство в кв. „Южен”.

ФТА „Дупница” с гл. художествен ръководител Воин Войнов е внесъл проект за закупуване на носии за състава. От читалището в с. Джерман са дали заявка, че искат средства за ремонт на помещенията. От детска градина „Калина” планират да закупят водовземно съоръжение за поливане. В Самораново искат да обособят зелена класна стая в училището и да направят декоративна ограда на градинка, която да бъде и облагородена. От Научно-техническите съюзи в града смятат да изградят Център по роботика и приложно програмиране. В с. Блатино предвиждат обновяване и модернизация на сградата на кметството.

Както сме писали, субсидията е в размер до 3000 лева, като одобрените проекти ще получат финансирането в рамките на един месец. Фондът разполага с 50 000 лева. Припомняме още, че с приоритет са проектите, свързани с инфраструктура, култура, образование.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular