Monday, May 20, 2024
HomeРегионБобов долЗемеделци си жънат нервите по полетата край Бобов дол

Земеделци си жънат нервите по полетата край Бобов дол

 

След кражба на декари рапица: Задигнаха пшеница директно от нивата

Полицията и прокуратурата разследват кражба на жито от полето край Бобов дол. Сигналът за ожънато неустановено количество  пшеница е подаден от местен земеделски производител, който осъмнал с новината, че някой друг вече е прибрал реколтата му. Според жители на миньорския град загубата е голяма, предвид площта и вложените средства за отглеждане на зърнената култура. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата. Тепърва ще се изясняват декарите и получите добиви от тях”,  съобщиха от ОДМВР-Кюстендил.

Това е поредно посегателство върху реколта директно от полетата край Бобов дол.

Само преди няколко дни в Районното управление бе заявена кражба на неустановено количество рапица. Тогава прибралите добивите с маслодайна култура действаха също “професионално”, като за деянието бяха ползвани комбайн и трактор с прикачено ремарке. И по този случай се води разследване.

Новината за поредната кражба разбуни духовете в миньорския град, като според местните жители посегателствата са резултат от възникнали сериозни спорове между арендатори, обработващи площи от землището.

„Знам, че двама арендатори – Даниел и Румен от Бобов дол, се карат кой кои имоти да обработва. Миналата седмица беше ожъната рапица на единия. Сега може другият да е ожънал пшеницата на другия. Явно си правят мръсотии“, коментира друг земеделски производител от района.

„При нас не е постъпвало официално оплакване. За двата случая бяхме уведомени от полицията и колегите оказваха съдействие при установяването на извършителите. Ожънати и откраднати са около 19 дка рапица, а за площите с пшеницата нямаме информация. Повече не мога да кажа и коментирам, тъй като се води досъдебно производство“, бе отговорът на директора на ОД „Земеделие“ – Кюстендил, Йордан Домозетов.

От общинската служба по земеделие в Бобов дол заявиха, че не знаят за случилото се.

Задигнаха с техника количества рапица от земеделски производител в Бобов дол

RELATED ARTICLES

Most Popular