Monday, May 20, 2024
HomeАктуално от днесЗоран Заев: Благодаря за бързата реакция на българските власти

Зоран Заев: Благодаря за бързата реакция на българските власти

Премиерът на Северна Макенодия Зоран Заев благодари за бързата реакция на българските власти при трагедията на АМ “Струма”. Той говори пред медиите в София след като посети пострадалите при катастрофата в “Пирогов”.

7 души са оцелели при инцидента. Те са пътували в задната част на автобуса и са успели да счупят едно от стъклата, за да се спасят от пожара.

Всички те са в стабилно състояние и са получили необходимата им медицинска помощ, заяви Заев.

Част от оцелелите са семейство с 16-годишно момиче. Очаква се до няколко дни всички да бъдат прехвърлени в Северна Македония.

Зоран Заев призова да се оставят разследващите български органи да се произнесат по причините за инцидента.

Всички пътници в автобуса са били граждани на Република Северна Македония, от различни градове. За мвомента е изяснено, че двама от пътниците са били с двойно гражданство – един със сръбско и един с белгийско.

Превозвачът-собственик на изгорелия автобус е фирмата “Беса транс” от Скопие, която извършва редовни превози от столицата на РСМ до Истанбул, допълни Заев.

Премиерът на Северна Македония заяви, че е благодарен на българските власти за помощта. Разказа, че е бил информиран за случилото се лично от служебния премиер Стефан Янев 3 часа сутринта.

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, който е в София заедно със Зоран Заев, също благодари на българските власти за бързата намеса. Отправи благодарност и към лекарите, които по думите му отлично се грижат за оцелелите, както и към директора на “Пирогов” – проф. Иван Поромаски./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular