Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПетричИздирваният с европейска заповед Огнян Атанасов от Тополница хванат в автомобил с...

Издирваният с европейска заповед Огнян Атанасов от Тополница хванат в автомобил с дрогиран шофьор

Издирваният с европейска заповед за арест Огнян Атанасов от петричкото село Тополница е бил спипан заедно с дрогиран шофьор на пътя  край Петрич. От областното управление на полицията в Благоевград съобщиха, че в обедните часове на 8 юни е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 37-годишен мъж от гр. София. В хода на проверката е констатирано, че  водачът шофира след употреба на наркотично вещество, а в автомобила е установен 58-годишен от с. Тополница, който се издирва на основание Европейска заповед за арест. По случая е образувано досъдебно производство.

По-късно стана ясно, че Атанасов е задържан с постановление на петричкия съд за 72 часа. Появи се и информация, че заради влошеното си здравословно състояние 58-годишния мъж е потърсил лекарска помощ.

Атанасов е криминално проявен и е известен с прозвището  Петричкия Ескобар, сочен е за наркобос. През 2019 г. Тричленния апелативен съд в гръцкия град Солун осъди Огнян Атанасов на доживотен затвор и допълнително на още 10 години лишаване от свобода за трафик на хероин и кокаин в периода август 1998 – май 1999 г. Заради лошото му здраве обаче е върнат в България.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular