Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКюстендилИздирват под дърво и камък 63-годишен мъж от Багренци

Издирват под дърво и камък 63-годишен мъж от Багренци

Полиция, доброволци и роднини претърсват гората между селата Четирци и Ямен

Божидар отишъл да помогне на свой приятел в планината и оттогава е в неизвестност

Димитър ИКОНОМОВ
Гориста местност над селата Четирци и Ямен погълна 63-годишен мъж от кюстендилското село Багренци. Възрастният мъж е в неизвестност от над 24 часа, алармираха негови близки. Доброволци и полиция издирват изчезналия Божидар от сряда следобед. Претърсва се планинската местност между двете села. Според сведения на близки Божидар отишъл да помага на свой приятел, който гледа животни по-високо в планината. За последно е видян именно в гората между Четирци и Ямен. Приятелят на Божидар го е видял последен и по думите му той е бил в добро здравословно състояние и всичко било наред. Мъжът тръгнал да се прибира към селото и оттогава никой не го е виждал.

Племенникът му Николай, който разпространи зов за помощ и набиране на доброволци в социалните мрежи, сподели за „Вяра“, че чичо му познава района много добре, тъй като е минавал често по този път.
„Подали сме сигнал и в полицията. Надявам се да успеем да го намерим и да не му се е случило нищо. Обаждат ми се доброволци, които искат да помогнат в търсенето“, каза племенникът.

Освен доброволци в издирването на Божидар се включи и полицията.
„Братът на 63-годишния мъж е подал сигнал в полицейското управление в Невестино. Предприети са незабавни издирвателни действия след 10 часа сутринта, когато е подаден сигналът. Колегите от полицейския участък там са получили помощ и от Районното управление в Кюстендил. Всички са на терен и имат достатъчно сили. Обхожда се районът и се ползват различни способи, за да може човекът да бъде открит по-бързо“, коментира говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка.

Участници в акцията съобщиха в социалната мрежа, че към 15,25 ч. в сряда от изчезналия все още не е намерена следа. Бил е обходен пълният маршрут, по който близки на Божидар са очаквали той да стигне до магазина, слизайки от планината.  От там обаче твърдят, че не са го виждали. Всички се надяват да го намерят жив и здрав.

RELATED ARTICLES

Most Popular