Monday, May 13, 2024
HomeАктуално от днесИздирват Трайчо Василев-Пиже във връзка с нападението над полицаи в Самоков /ОБНОВЕНА/

Издирват Трайчо Василев-Пиже във връзка с нападението над полицаи в Самоков /ОБНОВЕНА/

В ромската махала в града са поставени КПП-та, прокуратурата разследва случая

 

Мащабна акция на полиция и жандармерия се провежда в ромската махала на Самоковслед агресията над полицаи, спрели автомобил за проверка. В операцията участват полицейски сили от ГДНП, ГДЖСОБТ, СДВР и ОДМВР-София. В рамките ѝ се изяснява самоличността на съпричастни към случая, които по първоначални данни са криминално проявени за наркотици, съобщиха от МВР.

Издирват се криминално проявени лица. В ромската махала в града са поставени КПП-та. Проверяват се всички преминаващи автомобили.

Около 21:30 ч. в сряда,  в района на пречиствателна станция на път от гр. Самоков за гр. София, лек автомобил, м. „Мерцедес“, бил спрян за проверка. По време на извършването й спрямо двама полицейски служители била употребена сила, с цел да бъдат принудени да пропуснат извършване на служебните си задължения. Освен това им били нанесени телесни повреди. Единият от тях е с охлузвания по ръката, а другият – със сцепена устна.

По първоначална информация полицията издирва Трайчо Василев – ПижеТой стана известен преди няколко години с частното си енерго в Самоков, а след това и с побоя над журналисти.

В четвъртък в късния следобяд все още нямаше задържан за нападението.

„При извършване на рутинна проверка на МПС същите спират, след което оказват съпротива и не се подчиняват на полицейските разпореждания. При опит за задържане на извършителите, те са ударили наш колега, който е с лека телесна повреда. Все още не са задържани. При проверка на адресите въпросните хора не са установени. Продължаваме работа”, обясни Борислав Муеров от Главна дирекция „Национална полиция”

Под ръководството на Районна прокуратура Самоков пък се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 131, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 269, ал. 1 от НК. В хода на разследването на деянията е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, установен е автомобилът.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular