Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниБългарияИма опасност за живота на едно от децата, пострадали на спирка във...

Има опасност за живота на едно от децата, пострадали на спирка във Варна

  • Водачът, блъснал 4-ма на спирката, не е бил пиян или дрогиран – заспал

Най-тежко е пострадало 14-годишно момиче, което е докарано в болницата в кома и е настанено в реанимация. Има опасност за живота на детето, което чакало автобуса, за да отиде на училище. В реанимация е и 28-годишен мъж с мозъчна травма и счупвания на двата крака. Той обаче е контактен и опасност за живота му няма. Втора тийнейджърка е настанена в ортопедия със счупвания.

В кръвта на 21-годишния шофьор, който блъсна четирима души на автобусна спирка във Варна, не са открити алкохол и наркотични вещества – това съобщи главен инспектор Петко Камбуров – началник на сектор “Пътна полиция”.

“Има изискани видеоматериали, включително и автомобилът е снабден с видеорегистратор. В хода на разследването ще бъде проверена включително и версията, който той дава, а именно, че е заспал. Няма данни автомобилът да се е движил с несъобразена или превишена скорост”.

Пред пътните полицаи младежът обяснил, че е заспал зад волана – работел в казино и се е връщал от нощна смяна. GSP системата на служебния автомобил Фолксваген опровергава и твърденията за превишена скорост – при удара колата се е движила със скорост 47 км/ч.

Преди да се качи на тротоара на спирката, колата е изминала разстояние от 150 метра, престроявайки се плавно от крайната лява лента в бус лентата на бул. „Владислав Варненчик”.

Шофьорът е задържан за 24 часа. Разследването продължава./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular