Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаИстински екшън в Дупница! Психично болен мъж открадна автомобил и отвлече две...

Истински екшън в Дупница! Психично болен мъж открадна автомобил и отвлече две невръстни деца пред очите на майка им

През 2010 г. задържаният задигна патрулка от двора на Районното в града и катастрофира

Психично болен мъж открадна автомобил и отвлече две деца пред очите на майка им в центъра на Дупница.

Децата, които са на 1 и 4 год. били в семейната кола, когато жената спира на паркинга в близост до аптека при хотела. При слизането си, тя оставя на таблото ключа за запалване на автомобила.

Докато плаща такса за паркиране, зад волана връхлита и сяда 39-годишния психично болен мъж. Той потегля с мръсна газ пред очите на ужасената жена, която веднага се обадила на тел. 112.

За минути полицията в Дупница е вдигната на крак.

В акцията по издирването на автомобила и децата се включват  над 10 полицейски патрулки.

Започват заградителни мероприятия и след около 15 минути колата е спряна в квартал „Бешика“, чрез тампониране от две полицейски коли.

Не се е стигнало до някакъв инцидент при спирането на откраднатия автомобил, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР-Кюстендил Светослав Григоров.

Когато бил задържан, мъжът обяснил, че е оставил децата в местността Дренски рид над Дупница, при параклиса “Св. Спас”. Там са били намерени от полицаите в добро здраве. Имало е обаче опасност да пострадат, защото са били до пътя, където минават автомобили. В близост до тях е имало коне, крави и големи кучета. Децата са били силно уплашени и плачещи.

“Важното е, че животът и здравето им са извън опасност. Служителите, участвали в разрешаването на случая, ще бъдат наградени”, каза още Григоров. По думите му цялата операция се е развила в рамките на минути. Мъжът не е оказвал съпротива при задържането му, не са използвани помощни средства.

“Задържан е за 24 часа. Той е неправоспособен, не е употребил алкохол или наркотици, но има психични проблеми. Сега психиатър ще оцени моментното му състояние. Мъжът не е познавал майката и случайно се е качил в колата, след като е видял, че ключовете са на таблото”, обясни още директорът на ОДМВР Св. Григоров.

Задържаният е добре известен на полицията.

През 2010 година Венцислав Н. отново вдигна на крак униформените, като отмъкна патрулка от двора на полицията и катастрофира с нея близо до изхода на града.

Това стана след като в управлението на МВР в Дупница бе постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние, който бил забелязан в контейнер за боклук. След като служителите на реда го открили и завели в управлението за изясняване на самоличността, той е освободен, а за случая е уведомен и неговият баща.

Тогава, излизайки от управлението, бившият таксиметров шофьор В. Н. се качва в спрян служебен автомобил в двора на Районното управление и поема в посока към Благоевград.

Снимки: Архив

Впоследствие мъжът катастрофира, като последователно се блъска в обезопасителен остров на платното, а след това в крайпътно дърво. В резултат на удара автомобилът се самозапали и изгоря.

Броени дни преди този инцидент В.Н. причинява друга катастрофа на Минчовия площад в Дупница, като буквално отсича две дървета, блъска кола и едва не влиза с автомобила си в офис.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular