Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаКалпаков за марекчани: Надявам се да се представим на ниво в Радомир

Калпаков за марекчани: Надявам се да се представим на ниво в Радомир

В неделя, 12 ноември, от 14,30 часа на градския стадион в Радомир в мач от 17-и кръг за първенството на Втора професионална лига ще се срещнат 7-мия във временното класиране отбор на домакините Струмска слава с 24 точки с 4-тия Марек с 28 точки. Това ще бъде мач за престиж между отбори, които нямат претенции за атакуване на местата, даващи право за директно влизане в Ефбет лига.

Старши треньорът на гостите Танчо Калпаков планира пет тренировки с наличните си футболисти за този двубой. Всички те преминаха на стадион „Бончук” в град Дупница, като единственият футболист, който не се готви наравно с колегите си, е трайно контузеният Христо Каймакански, който отпада от сметките на наставника си за неделния двубой в Радомир. Калпаков наблюдава внимателно мача за Сезам Купа България между отборите на Струмска слава и Ботев (Пловдив) и допълни впечатленията си за играта на предстоящия им противник.

Доста напрегнато и тежко беше за отбора на Струмска слава през последните 10 дни. В изминалия кръг – на 3 ноември, победиха изненадващо единия от най-силните отбори в групата Добруджа 1919 с 2:0 като гости. В сряда, 8 ноември, футболистите на Славата се натовариха в мач за Сезам Купа България срещу Ботев (Пловдив) в Радомир. И сега в неделя ще домакинстват на Марек от град Дупница.

„Ще подходим сериозно и отговорно за гостуването в неделя на Струмска слава, които напоследък спечелиха четири точки от два официални мача, като играха срещу лидера Септември (София) като домакини, и срещу Добруджа в град Добрич като гости. Всичко това подсказва, че отборът разполага с класни футболисти. Това, разбира се, не бива да ни притеснява. Надявам се да стане едно футболно дерби и да зарадваме привържениците ни, които ще ни придружават, с успешна и резултатна игра”, сподели старши треньорът наМарек Танчо Калпаков.

Този мач ще бъде ръководен от главния съдия Георги Спасов, асистиран от Павлин Михайлов и Тодор Вуков.

RELATED ARTICLES

Most Popular