Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаКал и локви по улица в Дяково тормозят местните хора

Кал и локви по улица в Дяково тормозят местните хора

Огромни локви и кал застилат улицата в махала Кукая на дупнишкото село Дяково. Улицата се превръща във все по-голямо изпитание за минаващите от там. В последните дни, в резултат на обилните валежи многобройните дупки се напълниха с вода и трасето е ад за шофьорите. Пешеходците нямат алтернатива пред газенето в калта.

При преминаване на коли през лятото от улицата се вдигат облаци прах, а сега пък е покрита с вода и кал. Дупките са основно от ремонти на водопровода, който много често аварира. По протежение на целия път има ями и насипи, останали след копаенето на багера. Колите и най-вече по-тежките камиони допълнително  разширяват дупките. Пътят е натоварен. И в момента по него ежедневно минават камиони на дърводобивна фирма, която реже дърва в гората над квартала. В останалите сезони се движат камиони и техника на арендаторите на земеделските земи в района. Не са малко и хората, които пътуват до махалата, за да навестят близките си – главно възрастни хора, или по работа в имотите си.

Улицата е асфалтирана преди около 50 години. С течение на годините от асфалта остава все по-малко, тъй като дупките се запълват с трошен камък. „За последно дупките бяха запълвани преди около 2 години. Човек от махалата, който отглежда крави и ежедневно минава с колата, за да кара за продажба млякото, даде свои средства. Събира пари и от хора в махалата, докараха трошляк и го насипаха. С течение на времето водата изнесе всичко и улицата пак е за ремонт. Дано да се намери начин да пооправят пътя. За нов асфалт не смеем и да си помислим, но поне да заравнят”, коментира възрастен човек, който почти ежедневно минава с колата си по пътя. Улицата освен това е тясна и избягването на дупките е невъзможно, особено при разминаването на автомобили.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular