Monday, May 20, 2024
HomeНовиниБългарияКамионите с хуманитарна помощ на Червения кръст тръгват към Украйна

Камионите с хуманитарна помощ на Червения кръст тръгват към Украйна

Първите четири камиона на Червения кръст, част от хуманитарния конвой на българската държава, ще тръгнаха към Украйна във вторник. Рано сутринтта започна товаренето на част от набраните до момента дарения в подкрепа на нуждаещите се. Сред най-нужните помощи са обувки, дрехи, спално бельо, топли завивки и хигиенни продукти. Условието за дарение е всичко да бъде ново и неупотребявано.
Стотици дарители се включиха в кампанията. Акцията продължава и през следващите дни. Всеки, който желае да помогне с дарение, може да направи това 8:30ч и 17ч в някои от пунктовете на БЧК.
От понеделник е активирана и банкова сметка за парични дарения.
До момента събраната сума е над 400 000 лв. Дарени са и други 300 000 лв са от частен дарител, който пожела да остане анонимен.
В рамките на Националната благотворителна кампания на Българския Червен кръст е активиран кратък номер 1466 за всички мобилни оператори. На него всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да изпрати SMS и да дари 1 лв. за пострадалите от конфликта в Украйна. В понеделник организацията откри и банкова сметка в лева, която може да бъде видяна на сайта на БЧК.
Кампанията за набиране на материални дарения продължава, като всички, които желаят да се включат, могат да го направят в областните структури на БЧК, както и в централата на организацията на бул. „Джеймс Баучер“ 76 в София./НОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular