Friday, May 17, 2024
HomeСпортКатегорична победа! „Беласица” срази „Левски” с 6:0 и се върна на върха

Категорична победа! „Беласица” срази „Левски” с 6:0 и се върна на върха

Рубриката „Гол след гол” гледа публиката на петричкия стадион “Цар Самуил” в мач от 7-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Срещнаха се отборите на „Беласица” и „Левски” (Чепинци). Домакините проиграха куп голови положения. Те сякаш се надпреварваха да бъдат неточни отблизо срещу вратаря Цветелин Ставрев, който беше и най-добрият на терена от страна на „Левски”. През първата част на срещата първият гол в мача бе отбелязан в 13-ата минута след триходова комбинация, подета от добрия и в този мач Валентин Костов, продължена от капитана Марти Таушанов и завършена с гол от Йордан Тодоров за 1:0. Преди това пропуски отблизо направиха Кирил Киров, Йордан Тодоров и Валентин Костов. И в трите случаи вратарят на гостите Цветелин Ставрев бе невероятен. В 16-ата минута отличният и в този мач Симеон Бояджиев с невероятен усет и поглед в играта насочи топката към Аспарух Шамкалов, който напредна, стреля силно ниско по земята, но Пламен Гигов изби в корнер. Шест минути по-късно Атанас Чепилов като по конец насочи топката към Лъчезар Давков вътре в наказателното поле на гостите и последният не успя да простреля вратаря им. Нови три пропуска за отбора на домакините – два на Атанас Чепилов и един на Йордан Тодоров – от непосредствена близост срещу вратаря на „Левски”. В 24-тата минута включилият се в помощ на нападението Вальо Костов след центриране в наказателното поле на гостите с глава от 3 метра направи безпомощен Цветелин Ставрев за 2:0. Пет минути преди края на първата част на двубоя Атанас Чепилов изведе хитро Лъчезар Давков между куп футболисти вътре в наказателното поле на гостите и последният не успя да излъже вратаря Цветелин Ставрев. До края на полувремето нови пропуски за домакините направиха Кирил Киров, Йордан Тодоров и Атанас Чепилов.
През втората част на мача обсадата на петричките футболисти пред наказателното поле на „Левски” продължи. Влезлият в игра Живко Димитров внесе острота и скорост в атаките на домакините. В 67-ата минута Йордан Тодоров взриви феновете по трибуните с попадение за 3:0. Пропуските на петричките футболисти продължиха. Живко Димитров, Лъчезар Давков, Димитър Иванов, Марти Таушанов и Александър Смилков обстрелваха опасно вратата на гостите, но Цветелин Ставрев не допусна попадение зад себе си. Четвъртото попадение в срещата бе дело на Живко Димитров в 84-тата минута, който майсторски прехвърли вратаря на гостите. Две минути по-късно Лъчо Давков след серия пропуски от негова страна успя да вкара за 5:0. В 88-ата минута при остро центриране в наказателното поле на гостите Емил Пантев отклони кълбото в собствената си мрежа и резултатът стана 6:0.
След мача старши треньорът на “Беласица” Саша Симонович коментира: “Доволен съм от старанието на момчетата, на които гласувах доверие в този мач. Стараеха се, създадоха много голови положения, но и пропуските бяха доста. Ще продължим да работим за подобряване мерника на нашите футболисти. Най-важното е, че спечелихме трите точки и отново си върнахме първото място в таблицата.”
Наставникът на “Левски” (Чепинци) Илия Величков отбеляза от своя страна: „Заварих в много лошо състояние отбора. Ако не привлечем 4-5 класни футболисти, не виждам как можем да излезем от ситуацията, в която се намираме. Бяхме надиграни от домакините и ги поздравявам за победата. Според мен „Беласица”, „Балкан” и „Чавдар” ще бъдат основните съперници за първото място.”
Президентът на „Левски” (Чепинци) Методи Милков сподели: „Тежко е сам да издържаш отбора и да поддържаш материалната база. Ръководството на община Нови Искър на този етап изобщо не ни помага и не зная докъде ще мога да издържа. Загубихме от най-добрия отбор в ЮЗ трета лига – „Беласица” (Петрич).”
”Беласица”: Кирил Георгиев, Александър Смилков, Валентин Костов, Мартин Русков, Аспарух Шамкалов, Симеон Бояджиев, Кирил Киров, Марти Таушанов, Атанас Чепилов, Йордан Тодоров, Лъчезар Давков / Христо Якимов, Живко Димитров, Димитър Иванов, Михаил Бешев/

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular