Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникКЕВР: Водата в Перник скача с 3% въпреки режима; ВиК: Няма...

КЕВР: Водата в Перник скача с 3% въпреки режима; ВиК: Няма да приложим новите цени

Цената на водата в Перник ще поскъпне от 1 януари с около 3%, независимо че градът е във воден режим. Това е така, защото увеличението предварително е заложено в 3-годишен бизнес план на местното ВиК. Това обясни Ивайло Касчиев, директор на дирекция в КЕВР, след проведено заседание, предаде БГНЕС. Ако потребителите имат проблеми с качеството на услугата, могат да се обръщат към съда. В страната вече има подобни случаи, където съдът се е произнесъл в полза на потребителите и е коригирал натрупани суми, обясни експертът.

„Ако трябва да си дадем сметка какво се случва в Перник, от гледна точка на КЕВР сме получили информация, че авариите по мрежата са се увеличили изключително много. В момента дружеството има много по-големи разходи, отколкото са предвидени по одобрения бизнес план“, обясни Касчиев.

„Защо хората в Перник нямат вода? Мисля, че е крайно време две министерства да дадат отговор защо Перник няма вода и какво се е случило през тази година. Крайно време е и прокуратурата да обяви някакви резултати”, призова Касчиев и същевременно отговори, че не иска оставки на министри.

Същевременно стана ясно, че във връзка с открито заседание на КЕВР за обсъждане на доклад относно изменение на одобрените цени на ВиК услугите за 2020 г . ръководството на “Водоснабдяване и канализация” ООД – Перник съобщава, че новите цени няма да бъдат приложени. Бизнес планът на дружеството ще бъде преработен и в кратък срок ще се направят нови разчети с предложение към КЕВР за нови по-ниски цени за редовните платци, информира на сайта си местното ВиК.

Oт 1 януари поскъпване на цената на водата между 1 и 9% се предвижда и на други места в страната. Още по тази тема четете на стр. 12-а

 

RELATED ARTICLES

Most Popular