Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендилДва екипа огнеборци гасиха пожар в кюстендилски апартамент

Два екипа огнеборци гасиха пожар в кюстендилски апартамент

  • Спасени са 300 кв. м покрив и 4 съседни жилища, няма пострадали хора

Голям пожар лумна в апартамент на последния етаж в жилищна кооперация на улица „Георги Тертер“ в Кюстендил. Очевидци разказват, че малко преди 17 часа са видели от апартамента да излизат огромни огнени кълба. Свидетели са подали сигнал на тел. 112 и към мястото на инцидента са изпратени два екипа на пожарната, на Спешна помощ и Гражданска защита. Живеещите в съседните апартаменти са били изведени на безопасно място.

Хората бяха изведени от кооперацията.

Бързата реакция на огнеборците е спасила от огъня съседните жилища и покривната конструкция на кооперацията. След близо половин час борба с огнената стихия пожарът бе потушен.

2 екипа огнеборци се бориха с пожара.

За късмет към момента на пожара живеещите в апартамента са били извън сградата. Съседи споделиха, че жилището е отдадено под наем на жена с малко дете и по време на инцидента майката отишла да вземе детето си от градина.

“Няма пострадали хора при пожара, който възникна снощи в жилищна кооперация на улица „Георги Тертер“. Първоначално сигналът бе за горящ покрив, но впоследствие се е установило, че гори таванският етаж на блока. Нанесените поражения са само на жилището, откъдето е тръгнал пожарът. Покривът, който е 300 кв.м, не е засегнат, спасени са и 4 жилища”, каза говорителят на ОДМВР- Кюстендил Катя Табачка.

РУ-Кюстендил ще изяснява причините за възникването на пожара.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular