Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаКлючов мач за Политехника (Дупница)

Ключов мач за Политехника (Дупница)

Играе в Пловдив за Купата

Политехника (Дупница) излиза в ключов двубой от турнира за Купата на Българска баскетболна лига. Съперник на дупничани е тимът на Чавдар Троян на 3 февруари. Сблъсъкът ще се играе в пловдивската зала „Сила“, която е домакин на мачовете от 1/8-финалната фаза на турнира тази събота и неделя.

Двубоят между Политехника и Чавдар (Троян) е от 12 ч. в съботния ден.

Мачът се явява изключително важен за отбора от Дупница, тъй като градът ще е домакин на следващата фаза от надпреварата – ¼-финалите. Баскетболистите на треньора Ивайло Константинов ще се стремят силно към продължаване напред, именно за да сътворят баскетболен празник в дупнишката Спортна зала на 24 февруари.

Припомняме, че на 1/16-финал „лилавите“ отстраниха Хасково с победа 94:72 в зала „Младост“ в Димитровград.

Сега на 1/8-финалната фаза ще мерят сили отбори от общо 12 града. Домакините са представени от три тима: 3.6.9. Баскетболен Клуб, Академик (Пловдив) и Локомотив (Пловдив).

Вторият мач от програмата в събота е между Олимпия Ямбол и Ънстопабъл. След това играят Спортни таланти – Енигма Фойерверк и Етър 48 срещу Локомотив Пловдив.

В неделя са срещите Микс – Хебър, Академик (Пловдив) А – Балкан А, 3.6.9. Баскетбол срещу Шоутайм и Черноморец Black sharks – Миньор А.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular