Monday, May 20, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът на Благоевград награди номинирания за "Доброволец на годината" Вл. Филчев

Кметът на Благоевград награди номинирания за “Доброволец на годината” Вл. Филчев

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов връчи грамота на Владимир Филков, доброволец в Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“.

Филков е номиниран в категория „Доброволец на годината 2020″ в конкурса „Пожарникар на годината”. В традиционната надпревара за 26-и пореден път бяха отличени най-добрите огнеборци, спасители и доброволци за 2020 година.

Номинацията и отличието на Владимир Филков е признание за взетото участие в акции за овладяване и погасяване на възникнали масови горски и полски пожари, операции по издирване и спасяване, и неговата отдаденост при изпълнението им.

С подкрепата на началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград, гл. инсп. инж. Боян Кондуров, Владимир Филков бе удостоен с тази грамота от д-р Ясен Цветков, председател на Национална асоциация на доброволците в Република България.

Наградата е символ на благодарността към всеотдайността, желанието и упорития труд на доброволеца, който притежава голямо сърце, копнеещо за възможността да бъде от помощ на нуждаещите се.

На награждаването присъства и координаторът на ДФ “Георги Измирлиев – Македончето “, Явор Хаджиев.

RELATED ARTICLES

Most Popular