Sunday, May 19, 2024
HomeРегионРадомирКметът на Радомир със светкавична реакция за децата, изведени от непознат по...

Кметът на Радомир със светкавична реакция за децата, изведени от непознат по време на час

Кметът на община Радомир Кирил Стоев реагира светкавично по повод случая с двете деца, изведени от непознат по време на час в училище.

Стоев проведе разговор с директорите на училищата в община Радомир. По случая е започнато досъдебно производство и обстоятелствата в момента се изясняват и разследват от прокуратурата. Училището, в което се е случил инцидента е държавно и тук мерките трябва да бъдат взети от МОН. Вече е подготвена и сведена до знанието на директорите заповед до всички училища на територията на общината, по отношение на пропусквателния режим, като за общинските тя е от абсолютно задължителен характер, заяви Кирил Стоев. Компромис със сигурността и здравето на децата не може и не бива да се прави, затова ще бъдат разпоредени проверки и ще бъдат взети своевременни мерки, ако има пропуски в това отношение, добави още Стоев.

В заповедта е изтъкнато стриктното спазване на пропусквателния режим в детските градини и училищата на територията на община Радомир и съблюдаване изпълнението на заповед №РД09-5639/17.11.2022г. на министъра на образованието и науката, наредба №15 от 22 юли 2019г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, правилник за осигуряване на безопасни условия на възпитание, обучение и труд. Във всяко училище да бъде монтирана антипаник брава на входните врати, ако това не е направено до момента и да бъде осигурен пропускателен контрол на входовете на всяка образователна институция, се казва още в нареждането.

RELATED ARTICLES

Most Popular