Monday, May 20, 2024
HomeКриминалниПолицията разби наркооранжерия в бивша мандра в Радомирско

Полицията разби наркооранжерия в бивша мандра в Радомирско

Специализирана полицейска операция срещу наркопроизводството и разпространението е извършена в сряда на територията на Радомирско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник.

В нея са участвали служители от група „Криминална полиция“ при Районно управление – Радомир, и на сектор „Специални тактически действия“ в ОД на МВР – Перник.

Снимки: МВР

В хода на акцията криминалистите са проверили стопански двор в село Долна Диканя, където в сградата на бивша мандра разкрили четири помещения, пригодени за отглеждане на растения от рода на конопа. Те са били специално оборудвани с лампи, климатици и изградена вентилация. При процесуално-следствените действия са иззети общо над 370 растения, някои от които със съцветия, както и около 200 по-малки, тип разсад. В други помещения на сградата са открити употребявани лампи, празни туби от препарати и чували с торфо-почвена смес. С полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани установените в имота двама мъже – 49-годишен столичанин и 55-годишен мъж от Приморско. По случая е образувано бързо производство. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в Районна прокуратура – Перник. Действията по разследването продължават.

Да припомним, че две оранжерии за отглеждане на канабис бяха разкрити на територията на радомирското село Долна Диканя през лятото на миналата година.

Оранжериите бяха установени при проверката на имот, собственост на 53-годишен мъж.

За отглеждане на растенията, достигащи височина до 2 метра, е било осигурено капково напояване.

RELATED ARTICLES

Most Popular