Saturday, May 18, 2024
HomeРегионРазлогКметът на Разлог награди 12-годишната състезателка по кик-бокс

Кметът на Разлог награди 12-годишната състезателка по кик-бокс

Йоана Парапунова е втора в световната ранглиста

 

 

Инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог, награди състезателката по кик-боксЙоана Парапунова, номинирана в категория “Перспективни състезатели”, на тазгодишните награди “Спортист на годината”.

Поради поет ангажимент, свързан с благотворителност, 12 – годишната кик- боксьорка не успя да присъства на официалното церемония, а бе приветствана за награждаване в кметския кабинет  от  инж. Гърменов и зам.- кметовете на община Разлог- г-н Гюров и г-жа Колчева-Фарфарова.

Йоана Парапунова напуска родния Разлог през 2015 година, местейки се със своите родители в София. Година по-късно започва активна тренировъчна дейност по кик-бокс в Спортен клуб “Радулов”. В дебютната си състезателна 2022 година, младата надежда взима участие в кръгове турнири  от Световната и Европейската купа на Световната асоциация на организациите по кикбокс „W.A.K.O.”, в стил “пойнт файтинг”.

През годината Йоана печели златен и бронзов медал в две различни категории на турнир от Европейската купа  в Карловац, Хърватия. Състезателката попада и в челната тройка в различни категории на турнири, кръгове от Световната купа, в Унгария, Турция и Белгия, от където има спечелени общо 1 златен, 4 сребърни и 1 бронзов медал. След спечелена квота в националния отбор на България през месец октомври, Йоанна взима участие на Световното първенство за юноши и кадети в Италия и вдига купата за трето място.

Отличието на Парапунова допринася и за историческо първо място за България в крайното класиране на първенството на планетата.

Благодарение на своята амбиция, постоянство и поставяне на високи цели, през 2022 година Йоана завършва на второ място в Световната ранглиста, в категория до 42 кг.

RELATED ARTICLES

Most Popular