Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградКнига за Николай Кимчев представиха в Симитли

Книга за Николай Кимчев представиха в Симитли

  • Семейството, приятели и колеги разказаха спомени за актьора

 

Книгата за житейския и творчески път на актьора Николай Кимчев “И земен, и небесен” бе представена в Симитли. Събитието се състоя в Народно читалище „Св. Климент Охридски“ в града, където Кимчев неведнъж и два пъти игра, беше награждаван, водеше събития. Принос за изданието имат семейството и многобройните приятели на покойния актьор. Мнозина споделиха на премиерата прочувствени думи за един от най-обичаните благоевградски актьори и певци от Пиринския край. Фрагменти от книгата прочетоха актьорът Александър Митев и племенницата на Кимчев, журналистът Силвия Домозетска.

Книгата съдържа много спомени за Николай Кимчев – на режисьора Бойко Богданов, на драматурга Елена Илиева, на актьорите Николай Вълканов, Веселин Калановски, Красимира Демирева, Петър Върбанов, Красимир Воскресенски, на писателите Христо Ганов, Красимира Кацарска, Борислав Владиков, на семейството му – съпругата Антоанета, сина Станислав и др. Публикувани са и интервюта със самия Кимчев. Едно от забележителните неща е опитът на редакционната колегия да събере в една книга всички театрални и филмови заглавия, в които е участвал Николай Кимчев.

Заместник-кметът на община Симитли Евгения Георгиева също припомни спомените си с Кимчев. Съседи от Ораново и приятели също разказаха своите спомени и впечатления. Кметът Апостол Апостолов, председателят на ОбС-Симитли Владимир Христов, общественици и граждани също присъстваха на представянето на една книга за живота на Николай Кимчев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular