Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникКоледен базар събра 1500 лв. за инфекциозното отделение на пернишката болница

Коледен базар събра 1500 лв. за инфекциозното отделение на пернишката болница

Събрани са 1510 лв. от еднодневния коледен базар в пернишкото село Драгичево, съобщиха от кметството. Средствата са предназначени за Инфекциозно отделение в пернишката болница, където се лекуват пациенти с коронавирус. Отделението се нуждае от ремонт и нова апаратура.
Инициатори на проявата са млади хора, които собственоръчно изработили играчки, сурвачки и други артикули, продадени на базара. До дни ще бъде обявено какви консумативи и апаратура са купени за отделението.

Основната заслуга е на Ванеса Викторова, която не за първи път организира подобни инициативи. Тя казва, че мечтата й е да прави добро и да помага на хората. „Аз си имам една мечта – един ден да мога да създам някакво благотворително дружество и да бъда полезна на хора, на институции. И това е нещо, което ме зарежда. Правя го от сърце и не очаквам нищо в замяна. Просто го правя от сърце”, заяви Ванеса пред БНР.

Ванеса е изключително благодарна на всички, които са помогнали със средства и труд. Сред отзовалите се на призива й са нейни приятели и съотборнички от „Риал” (Ковачевци), където Ванеса играе футбол. В продължение на няколко седмици са изработени десетки коледни украси, играчки, сурвачки.

“Аз чак сега разбирам защо ръчната изработка струва толкова много пари. Защото е много труд и много време”, казва Ванеса и добавя: “Сега очаквам резултата. В момента, в който отидем в болницата и им дадем това, от което имат нужда, тогава ще бъда истински щастлива и ще мисля за следващата инициатива”.

RELATED ARTICLES

Most Popular