Monday, May 20, 2024
HomeРегионСамоковКонцерт в подкрепа на 23-годишната Мира обедини самоковци

Концерт в подкрепа на 23-годишната Мира обедини самоковци

Благотворителен концерт в подкрепа на 23-годишната Мира Янева се състоя в читалище-паметник „Отец Паисий – 1859“ в Самоков.

„Тази вечер организираме концерт за Мира Янева, която страда от бъбречна недостатъчност, предстои ѝ операция в съседна Турция, като са ѝ необходими 50 хиляди евро“, каза пред БТА Вероника Асенова, която е част от организаторите на концерта и е представител на фондация „Здраве и социално развитие“. По думите ѝ концертът е организиран от местни младежи, като в програмата са включени самоковски дейци, групи и изпълнители. Асенова посочи, че с този концерт се надяват да допринесат към необходимата сума за лечението на Янева. Тя добави още, че на територията на община Самоков в хранителните магазини са поставени кутии, в които гражданите могат да дарят средства.

Водещите на събитието посочиха, че доброволци от фондация „СИЙД“ и фондация „Здраве и социално развитие“ (Хесед) лично са възприели мисията да помогнат на Мира Янева и се надяват необходимата сума да бъде събрана.

RELATED ARTICLES

Most Popular