Monday, May 20, 2024
HomeРегионСапарева баня„Котлоремонт“ иска да захранва с минерална вода още 12 г. къща за...

„Котлоремонт“ иска да захранва с минерална вода още 12 г. къща за гости в Сапарева баня

Къща за гости на дупнишката фирма „Котлоремонт“ в Сапарева баня ще може да черпи минерална вода за по-дълъг период от време, ако местният парламент разреши. След подадена молба от дружеството, на заседанието си в четвъртък (27 юли) Общинският съвет ще разгледа предложение срокът на действие на разрешителното за водовземане от 2019 г. да бъде удължен с 12 години. Към къщата има басейн и сграда от допълващото застрояване – гараж, става ясно от докладната записка. Ако предложението бъде одобрено, съгласно Закона за водите, новият срок не може да бъде по-дълъг  от 31.12.2035 година, се посочва още в документа.

С други докладни се иска съгласието на съветниците за учредяване на сервитутно право и право на прокарване и/или преминаванена нова кабелна линия за външно електрозахранване на  хотел, медицински център и ресторантна „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАДи за одобряване на задание, разрешаване изготвянето  на  проект за Подробен устройствен план (ПУП) – Парцеларен план (ПП) за елемент на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираната територия и даванена предварително съгласие да бъде учредено право на прокарване и сервитут на елемент на техническата инфраструктура – външно електрозахранване (подземен елекропровод) на комплекс в местността Грамчова чешма в курортния град. Комплексът включва 6 двуетажни бунгала, водоплътнаизгребна яма и плътна ограда с дължина 13.60 м и е със застроена площ 282.57 кв. м  и разгъната застроена площ 627.46 кв. м.

Ще бъде разгледано и докладна, касаеща искане на Васил Карачорскиза допускане изготвяне на проект за Подробен устройствен план (ПУП) – изменение на План за регулация (ПР)

в обхват на урегулиран поземлен имот в с.Ресилово. Предложението предвижда изменение на уличната регулационна линия на имота по  границата на изградената корекция на р.Вария със запазване ширината на улицата от 6 м.

На сесията се очаква да бъдат приети и годишният план на дейностите за подкрепа за личностното развитие на децата и учениците, и отчет за дейността на Общинския съвет и неговите комисии за периода от януари до юни тази година.

Както писахме, очаква се още Общински съвет да учреди възмездно сервитутно право, право на прокарване и/или преминаване на водопроводно отклонение за минерална вода на „АкваТрийтмънт”.

RELATED ARTICLES

Most Popular