Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионБлагоевградКПКОНПИ влезе на проверка в Басейнова дирекция - Благоевград

КПКОНПИ влезе на проверка в Басейнова дирекция – Благоевград

Директорът Вл. Димитров: За 2 месеца уволних 3-ма служители за издаване на разрешителни за минерална вода

 

 

КПКОНПИ влезе в Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” в Благоевград. Проверява се сигнал за незаконни дейности от страна на ръководството на институцията. По първоначална информация са налични документи, че от 2018 г. досега хотели в региона са ползвали минерална вода, която са заплащали по цени на питейна. Извършва се проверка на цялата документация по случая. Ще се търси дали действително има ощетяване на държавния бюджет в особено големи размери.

Пред журналисти директорът на дирекцията Владимир Димитров посочи, че знае причината за проверката, но тече разследване и не може да дава допълнителна информация. Димитров не потвърди и информацията, че проверката е свързана с ползване на минерална вода от хотели без необходимите документи, но посочи, че през последните два месеца е освободил трима служители на дирекцията, свързани с издаването на разрешителни за ползване на минерални води. На журналистически въпрос има ли информация в минали периоди хотели да са черпили минерална вода, но да са посочвали, че ползват вода от сондажи за поливни нужди, директорът на Басейнова дирекция отговори, че темата е всеобхватна и ще бъде коментирана след приключване на назначените проверки.

Припомняме, в началото на 2020 г. отново имаше проверка в благоевградската басейнова дирекция. Тогава два дни прокурорите проучваха документи в институцията.

RELATED ARTICLES

Most Popular