Saturday, May 18, 2024
HomeСпортКуп мълниеносни обрати и шест гола на мач в Яворница

Куп мълниеносни обрати и шест гола на мач в Яворница

В изключително драматична среща от 20 кръг за първенството на БОГ „Струма” 1 в с.Яворница отборите на местния ФК Яворница и ФК Струма 1948 Марикостиново завършиха наравно 3:3.

Двата отбора сътвориха истински спектакъл за многобройната публика на отлично подготвения стадион „Арена Яворница“, като дадоха всичко от себе си в търсене на успеха, но след няколко обрата не успяха да се победят. Първи откриха резултата домакините в 25-та минута. Тогава след чудесен скрит пас на Владислав Петров към Илия Ризов последва шут от движение и топката се спря в мрежата зад вратаря на Струма за 1:0. До края на полувремето имаше доста интересни моменти и пред двете врати, но до отбелязване на нов гол така и не се стигна.

В началото на второто полувреме футболистите  от Марикостиново се възползваха от две неточности в играта на домакините и с два бързи гола на Мариян Бъчваров стигнаха до пълен обрат още до 55-тата минута – 1:2. След като се оказаха  в ролята на догонващ в резултата, отборът на ФК Яворница се втурна в масирани атаки и след няколко възможности стигнаха до изравнителен гол в 70-тата минута дело на юношата на Пирин (Благоевград) Николай Костадинов за 2:2. Пет минути по-късно отново Костадинов със страхотен шут изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратаря на гостите и изведе за втори път домакините напред за 3:2. В 80-тата минута марикостинци отново изравниха след гол от дузпа за игра с ръка на защитник на Яворница. Георги Младенов бе точен от бялата точка за 3:3. В оставащите минути до края домакините изпуснаха няколко чисти положения, сред които и дузпа, при изпълнението на която Методи Стоименов-Гелс уцели гредата зад вратаря на гостите. Така срещата завърши без победител – 3:3.

Относно отсъдената дузпа в полза на Яворница, основният футболист в отбора на Струма(Марикостиново), авторитетният банков инспектор Боби Иванов, сподели следното: „След насочения удар отблизо топката срещна наистина ръката ми, но тя бе плътно прилепнала към тялото ми и нямаше ситуация за отсъждане на дузпа. Това бе признато след мача както от футболистите на Яворница, така и от феновете”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular