Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт13 се оказа щастливото число на Струма (Падеш)

13 се оказа щастливото число на Струма (Падеш)

На общинския стадион в село Падеш зрителите видяха 13 гола за 13-та победа за сезона на своя отбор на дата 13-ти май. Това бе мач от 20 кръг на БОГ Струма 1между отборите на Спортист 1959 и Стрела (Петрич).

Още в първите минути двата отбора заиграха открито и атакуващо в търсене на победата с ранен гол. След няколко пропуска от нападателите на домакините гостите откриха резултата след отлично проведена контраатака по левия фланг, завършена с удар от малък ъгъл за 0:1 от Борис Димитров. Следващите минути отбора на Стрела, които имаха в редиците си млади и бързи флангови футболисти, направиха няколко образцови атаки, като играта им се понрави на местните фенове. Подходили лежерно към мача, очаквайки лесна победа, но шокирани от развоя, футболистите на домакините постепенно взеха инициативата и бързо наваксаха резултата на 3:1 след два гола на капитана Веско Стойков и един на Добри Мавродиев. Гостите от Петрич не се предадоха и продължиха да атакуват опасно. В самия край на полувремето, след грешка в защитата на домакините, петричани получиха право да изпълнят дузпа,Емил Димитров би у вратаря  Митко Христов и резултатът остана непроменен.

След почивката домакините тръгнаха в атака в търсене на 4-ти гол и “затваряне” на мача. В този момент, малко изненадващо, но напълно заслужено в рамките на 10 минути, “стрелите” отбелязаха 3 бързи гола, (първият от дузпа, изпълнена от Борис Димитров, втория от игрова ситуация от него и третия от Галин Митов) и изненадаха  публиката на тима от Падеш.

При резултат 3:4  футболистите на домакините показаха дух и желание за победа и успяха да направят втори обрат в срещата.

37-годишната легенда на Пирин Веско Стойков наниза нови 5 гола, единият от дузпа, за отбора на „Спортист 1959”.  Три от асистенциите бяха дело на крилото Добри Мавродиев. Един гол добави и намиращият се в отлична форма Георги Бойчев. Последните 10 минути в игра се появи младата надежда от детския отбор Спортист 1959 U15 Александър Иринин Димитров, на 13години, който направи добър дебют, отличи се с голов пас към голмайстора Стойков и бе възнаграден с аплодисменти от местната публика.

Следващият мач на отбора на Спортист 1959 (Падеш) е срещу отбора на Градешница в с.Долна Градешница.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular