Friday, May 17, 2024
HomeКриминалниКюстендилец ползвал баба си за „муле“! Получи поредна присъда

Кюстендилец ползвал баба си за „муле“! Получи поредна присъда

26-годишният кюстендилец Антоан А. се призна за виновен пред Районен съд – Кюстендил в държане на високорискови наркотични вещества, чрез посредственото извършителство на баба си. Възрастната жена е била ползвана за „муле“ от нейния внук. Младият мъж се яви в сряда и се държа изключително арогантно и предизвикателно в съдебната зала, в която влиза за пореден път.

С решение на Окръжен съд – Кюстендил и потвърдено от ВКС, Антоан изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години в затвора в Бобов дол, наложено за разпространение на високорискови наркотични вещества.

Съдът в сряда разгледа друго престъпление на осъдения с давност  от 2019 година. Тогава в ж. к. „Осогово“, на площадка след входната врата на блока, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, той е държал 0, 37 грама марихуана и 0, 27 грама амфетамин, на обща стойност 10, 32 лв. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца.

Доколкото одобреното споразумение и присъдата от Окръжен съд се явяват в условията на съвкупност и са налице предпоставките на чл. 25 от НК, във вр. с чл. 23 от НК за определяне на едно най- тежко наказание, което лицето да изтърпи, а именно: „лишаване от свобода“ за срок от 5 години, към което съдът присъединява и наказанието „глоба“ в размер на 5 000 лв. На основание чл. 24 от НК, Районен съд – Кюстендил увеличава така определеното най- тежко, общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години, с 3 месеца, при първоначален режим на изтърпяване „строг“.

Справка от ГД „Изпълнение на наказанията“ към 05.04.2023 г. показва остатък от 5- годишното наказание „лишаване от свобода“ от 1 година, 5 месеца и 22 дни.

Бабата на Антоан е получила наказание условна присъда, след като съдът е взел под внимание нейната възраст.

RELATED ARTICLES

Most Popular