Friday, May 3, 2024
HomeРегионБанскоТуроператори: Всички места за курортните градове в Югозападна България са заети по...

Туроператори: Всички места за курортните градове в Югозападна България са заети по празниците

Стотици ще посрещат Великден в чужбина, Лефкада е сред най-евтините оферти

 

Стотици от Югозапада поемат към курортни дестинации в страната и чужбина за отбелязване на Великденските празници. От българските места за отдих, предпочитани си остават планинските градове и предлагащите басейни с минерални води и различни СПА услуги.

“Много пътуват и до Гърция, Албания, Македония, Сърбия и Турция, записват се рано, за да им излезе по-евтино”, каза управителят на една от големите туроперски фирми от Благоевград – Здравка Чимева.

Южният град е празнично украсен

„Има много пътуващи. Едни ще празнуват в България, други в близките балкански страни. По-голямата част пътуват индивидуално, други избират да са организирани. И за Коледа пътуваха масово, и сега за Великден. В момента всички места за курортните градове в Югозападна България – Сандански, Банско, Велинград, Добринище, са заети. Свободни места няма и за близките до нас курортни места в съседните Гърция, Албания, Македония, Сърбия и Турция. Тенденцията е увеличение на ранните записвания. Прави впечатление, че ги предпочитат все повече хора. Преди се опитвахме да правим ранни записвания, особено по-големите софийски фирми, но не се получаваше. Докато сега не е така. При ранните записвания цената е много по-ниска и хората са наясно месеци наред къде и кога ще почиват. Например при записване през януари почивка на море в Гърция е с 10-15 % по-евтина, от което хората се възползват. Ние сега записваме за море в България през септември”, каза Здравка Чимева.

Здравка Чимева

За Великден в Гърция предпочитани са базите на Паралия Катерини, Олимпик бийч, островите Тасос, Корфу, Закинтос и др. Цените са от 400 лв. нагоре, в зависимост от категорията на хотела, програмата, времето на престоя.

„Най-евтината оферта при нас в момента е 318 лв. за 3 нощувки в Лефкада. В Турция българите за Великден обикновено избират Истанбул, където ходят на службата в желязната църква „Свети Стефан”, отбеляза Здравка Чимева.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular