Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендилски деца се превъплътиха в моделите на Майстора

Кюстендилски деца се превъплътиха в моделите на Майстора

С много инициативи ДГ “Слънце” в Кюстендил почете 139 години от рождението на великия художник

С различни инициативи малчуганите от групите в ДГ “Слънце” в Кюстендил отбелязаха 139 години от рождението на Владимир Димитров-Майстора. Момичетата и момчетата от групите ,,Детелина” и “Слънце” посетиха, макар и виртуално, художествената галерия.

Също така децата рисуваха и чуха увлекателните разкази за живота и делото на именития художник.

Децата от група “Синчец” се превъплътиха в част от моделите от картините на художника, облечени в народни носии, а момичетата и момчетата от група “Светулка” колективно нарисуваха “Слънчева икона”.

Вдъхновени от картините на Майстора, малчуганите от група ,,Пчеличка” рисуваха моми и ябълки. Малките ценители на изобразителното изкуство от група “Кокиче” също посетиха галерията и се запознаха с творчеството на великия български живописец и график, роден в Кюстендилския край. Те с интерес разгледаха неговите картини, след което се снимаха на паметника му.

Чувство на национална гордост усетиха и децата от група “Зайче”, които също посетиха галерията. Малчуганите от група “Калинка” научиха интересни факти за личността на художника и разгледаха неповторимите му картини. Предизвикателството пред малките художници бе да сътворят картината “Ваза с цветя”, с което те се справиха блестящо. Творчеството на Майстора вдъхнови и малките художници от група “Лъвчета”, които върху белия лист рисуваха ябълки и круши.

По впечатляващ начин отпразнуваха рождения ден на Майстора децата от група “Славейче”. Момичетата и момчетата позираха пред картини на художника, облечени в народни носии, с плодове в ръце, все едно излезли от творбите на Владимир Димитров.

Краси ЦЕНКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular