Monday, May 20, 2024
HomeРегионРазлогПрезидентът Румен Радев се черкува в Добърско за празника Сретение Господне

Президентът Румен Радев се черкува в Добърско за празника Сретение Господне

Неврокопският митрополит Серафим отслужи празнична света литургия за празника Сретение Господне в църквата в село Добърско, община Разлог. На службата в единствения в България християнски храм, носещ името „Сретение Господне”, присъства и президентът Румен Радев. Той пристигна в Разложко неофициално, за да се черкува по повод празника. Присъствието му именно в църквата в с. Добърско е съгласувано с канцеларията на Неврокопския митрополит Серафим, но е по инициатива на президента. Придружен от местни свещеници, Румен Радев разгледа в същото село и уникалната църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, в която има запазени изключително ценни стенописи и е национален паметник на културата.

Църковната служба в храма „Сретение Господне” бе водена от владиката Серафим в съслужение с архиерейския наместник на Разложка духовна околия иконом Янко Русков и свещеници от епархията.

Негово Високопреосвещенство Серафим извърши посвещение като четец на Лазар Варин – син на свещеника от Банско отец Никола Варин. Лазар е студент трета година във факултет „Полиция” на Академията на МВР.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular