Saturday, May 18, 2024
HomeРегионЛекар е новият „Почетен гражданин“ на Самоков

Лекар е новият „Почетен гражданин“ на Самоков

С пълно единодушие Общински съвет – Самоков удостои хирурга д- р Стойчо Гълъбов със званието „Почетен гражданин“. Решението е на база докладна на кмета Владимир Георгиев, по предложение на ръководството на МБАЛ-Самоков и на медицинските съвети към лечебното заведение. Решението бе взето с 26 гласа „за“.

Според колеги и граждани доктор Гълъбов е ерудиран лекар, мъдър съветник, учител, добър човек. Освен като лекар, който чрез усет движи напред медицината в града ни, доктор Стойчо Гълъбов има и значителен принос за обществения живот на община Самоков. Той не е роден в Самоков, но вече повече от 45 години работи в града, каза в своето становище кметът на Община Самоков Владимир Георгиев.
Доктор Гълъбов създаде страхотно ниво на коремната хирургия в Самоков, създаде и доста хирурзи, които могат и след него да работят и най-доброто нещо, което аз виждам, е, че предаде своя опит на сина си, каза в изказване общинският съветник Димитър Панев, който е и лекар в местната болница.

Всяка една община има необходимост от обществено значими личности. Доктор Стойчо Гълъбов е един от хората, които са защитили името и са работили за благото на община Самоков, каза общинският съветник Цветан Сичанов.

По време на общинската сесия стана ясно, че на 30 юни Гълъбов празнува своята 70-годишнина.

RELATED ARTICLES

Most Popular